Kittel Guide og Gode Råd Inden Køb

 

Er du på udkig efter den helt rigtige kittel til arbejde på klinik, laboratorie, rengøring eller kosmetolog. Så finder du på denne side inspiration og gode råd med på vejen, før du køber.

Erfaringer er selvfølgelig forskellige, men vi giver i hvert fald vores bud, på det du skal være opmærksom på.

Skulle du være interesseret i yderligere info, kan du også se vores råd for Kliniktøj eller sende en mail til jasper.dk @ mirteldesign.com.

 

Når der skal købes kitler til arbejdsbrug, er det vigtigst af alt, at du er sikret tøj af kvalitet. Det kommer nemlig til at være noget både du og dine kolleger, skal have på hver dag, de næste mange måneder og måske endda år.

Det derfor vigtigt, du ikke går på kompromis med at købe tøj af god kvalitet, men også noget som har en god pasform.

Vi anbefaler

Derfor vil vi anbefale, at i sikre tøjet er af dette rette materiale, som er åndbart og behageligt også efter mange timers arbejde.

Derudover skal tøjet være slidstærkt, da det ikke nytter noget, at det man har købt, falmer i farverne efter kun en håndfuld vaske, men skal kunne klare vask over 90 grader, gentagende gange.

En god kittel skal man regne med, efter vores erfaring, befinder sig i prisklassen 400-600 kr. inkl. moms. I det prisniveau kan man oftest regne med at få tøj i en god kvalitet. Køb af kitler i kvalitet er en god investering, da det er med til at give kunder indtryk af jeres forretning og samtidig skal være være behageligt at have på.

Kittel variationer og muligheder

Hvert fag har forskellige præferencer, da de kliniske fag for det meste er hvide, dog kan der være plads til detaljer i farver. Især hvis i skal have kitler til privatklinikker, kan det være en god idé at overveje de små detaljer.

Kosmetologer, fodterapeuter eller massageklinikker, kan godt have mere farverigt tøj.

Det kan eksempelvis afspejle jeres tema eller øvrige farvekombination af jeres lokaler eller skulle i have et logo, kan farvekombinationen eventuelt passe med det, så i fremstår professionelle og detaljerne er i orden.

Det i hvert fald med til at give kunder et godt førstehåndsindtryk, som selvfølgelig altid er vigtigt.

Oftest vælger man i mellem at have enten en kort eller lang kittel, hvilket kommer an på jeres fag og hvor praktisk det skal være. Lang kittel har oftest flere lommer, men kort kittel kan være nemmere og gøre dig mere bevægelig.

Når du skal vælge kombinationen af jeres arbejdstøj. Så er det typisk, man vælger mellem 2-3 farver der går igen.

Et eksempel på 2 farver, er at tage hvid, som den primære farve og eksempelvis marineblå som den sekundære farve. 

Sammensætningen kunne så være, at have en kort kittel i hvid som overdel, med knapperne i marineblå. Underdelen, altså bukserne kunne derfor også være i marineblå, for at fuldføre sættet.